Pages

Wednesday, September 2, 2015

Carti ortodoxe pentru copii (1) - Cartile Editurii Potamitis

In aceasta vara am citit cu I. mai multe carti cu tematica ortodoxa pe care vreau sa le prezint pe blog, cu speranta ca vor fi de folos altor parinti care sunt in cautare de astfel de carti, mai ales pentru copiii mai mici, de varsta 3-7 ani.

Ne-au placut mult cartile tiparite de Editura Potamitis. Despre aceasta editura stiam de acum cativa ani, stiam ca au carti frumoase in engleza pentru copii, dar nu am reusit sa le comand in acel moment. M-am bucurat sa aflu ca o parte din ele sunt traduse si in limba romana si disponibile in tara.


Noi le-am cumparat fie comandand de pe site-ul Librariei Sophia, fie direct de la sediul librariei, cu ocazia drumurilor noastre prin Bucuresti. Cartile sunt tiparite in Grecia, foarte frumos ilustrate si adaptate ca si continut copiilor.

Voi incepe cu cea mai recent aparuta carte - Peripetiilor Parintelui Evanghelos. Este o carte ideala pentru perioada Craciunului, desigur. Cartea este potrivita si pentru a fi citita de copiii care acum incep sa citeasca, textul este simplu, scurt si clar, iar ilustratiile sunt incantatoare.


Parintele trebuie sa mearga sa slujeasca in Satul de Sus si ia cu el si setul cu figurine de Craciun pentru copiii de acolo.


Insa drumul e greu, si rand pe rand figurinele ii cad din sac. Ce se va intampla mai departe si cum reuseste el sa isi implineasca misiunea, va las pe voi sa descoperiti cand veti cumpara cartea :)


O alta carte, de asemenea cartonata, ca si cea de mai sus, este Bunica si Prescura.


Ne prezinta frumos, clar, cu ilustratii frumoase, felul in care bunica si nepotii pregatesc prescura.



De la Editura Potamitis mai sunt aparute cateva carti bilingve de colorat si cu activitati, dar noua ne-au placut mai ales cele din colectia Pateric pentru cei mici. Sunt carticele de format mai mic, la pretul de 6.50 lei fiecare; au aparut 17 traduse pana acum, le avem aproape pe toate. Fiecare carticica prezinta pe scurt viata unui sfant sau a unei intamplari minunate din viata acestuia, sau momente importante din viata Mantuitorului. Textul este scurt, adaptat frumos pentru copiii mai mici. Noua ne plac mult, le luam cu noi in calatorii, am invatat si eu multe alaturi de I., citind din ele. Asa am ajuns, de exemplu, sa aflu despre Sfantul Moise Africanul si alti sfinti pe care nu ii cunosteam pana acum. Iar I. cred ca a indragit cel mai tare povestea Sfantului Gherasim si a leului Iordan, pe care a intalnit-o ulterior si in alte carti pentru copii; bucuria cea mai mare a fost cand l-a regasit pe Sfant si pe leul lui pictati pe peretii unei biserici, la o manastire!

O partea din cartile din colectia Pateric pentru cei mici:


Cateva imagini din interiorul cartilor.

Incaltarile Sfantului Nectarie



Nasterea lui Hristos

Sfantul Nicolae si cele trei fete sarmane


4 comments:

  1. Bunica si prescura o aveam si eu pe lista de ceva vreme. Acum am pus-o acolo si pe cea cu Peripetiile Parintelui Evanghelos. Mi se par niste carti foarte frumoase.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, Laura, sunt tare frumoase, si ilustratiile si continutul, sper sa mai apara si altele.

      Delete
  2. Multumesc din suflet pentru informatie. De mult cautam astfel de carti. Sunt foarte bucuroasa. De abia astept sa le achizitionez. :) Multa bucurie!

    ReplyDelete
  3. si noi avem o parte din ele. Multumim pentru recomandare! Sunt minunate!

    ReplyDelete