Thursday, May 21, 2015

Cateva aplicatii ipad de matematica pentru clasa 0 si clasa 1

Ce folosim aplicatii pentru iPad folosim noi momentan pentru completarea si exersarea conceptelor matematice? Avem cateva, pe care le-am instalat la recomandarea altor parinti (multumim Oana pentru sfaturi!)
Am inceput sa folosim Splash Math, dupa ce am auzit numai review-uri bune despre acest program. Este facut pentru copii din clasele K-5 (de la clasa 0 a noastra pana in cl a 5-a), cu aplicatii corespunzatoare fiecarei clase, varianta gratuita sau varianta intreaga care costa.

Noi folosim momentan aplicatia pentru ipad Splash Math Kindergarten, varianta free - care corespunde in buna parte clasei 0 de la noi, si Splash Math Grade 1, tot varianta free.

Splash Math Kindergarten, varianta free - contine 20 de intrebari zilnice, care sunt selectate automat si care acopera fiecare sectiune din programa.
Aveti mai jos temele pe care le acopera aceasta aplicatie. Este foarte bine facuta, intuitiva, fara animatii inutile.

Cateva secvente din problemele care sunt date:


Dupa fiecare 10 intrebari raspunse corect, copilul primeste o rasplata, un animalut care sa-l adauge in jungla lui.

Splash Math Grade 1 - varianta free - de asemenea contine un set de intrebari zilnice, pe care, de data asta, le poate selecta parintele din care categorie doreste.


Daca copilul gresestem i se explica solutia corecta:


Si aici primeste cadouri pentru a-si completa jungla, respectiv acvariul:


O alta aplicatie pe care noi o avem de ceva vreme este Starfall Numbers - (potrivita pentru clasa 0 la noi), care contine numerele de la 1 la 100, cu mici jocuri, numarat din 5 in 5 sau 10 in 10, etc.

In continuare am in plan sa incercam IXL Math, varianta de pe ipad probabil (exista si varianta pentru desktop, nu neaparat pentru tableta) - si aici se pot face un numar zilnic de exercitii gratuite.
Mai avem si alte aplicatii, unele Montessori pentru matematica, dar despre acestea vom discuta in alta postare.
Voi ce programe/aplicatii de matematica folositi?

No comments:

Post a Comment