Sunday, July 20, 2014

Explode the Code books - Carti pentru invatarea/exersarea citirii in engleza

Am gasit seria de carti Explode the Code cautand resurse/manuale/carti etc pentru invatarea citirii in engleza intr-o maniera succinta. De fapt, am cautat ceva ce sa ne ajute sa trecem dincolo de citirea cuvintelor simple, cu 3-4 litere, pentru ca in engleza sunt multe reguli, mult mai multe decat in limba romana, iar eu, nefiind specialista, nu am avut incotro sa ma indrept, decat catre resurse de pe bloguri si site-uri americane.
Nu am avut neaparata nevoie de o carte cuprinzatoare, ci mai degraba de o structura, sa stim care ne sunt pasii urmatori, ce grupuri de litere se studiaza si in ce ordine etc.


De asemenea, imi place formatul cartilor si pentru ca I. sa se obisnuiasca sa lucreze structurat si independent
Mai avem si alte resurse, dar momentan folosim Reading Bear, pe langa Explode the Code, pentru a invata/repeta/sedimenta grupuri de sunete mai complicate etc.

Cartile din seria Explode the Code sunt ceva mai mici decat un caiet studentesc, cu ilustratii alb-negru ce se pot colora, cu variante mai multe de exercitii, destul de logice si placute, dupa parerea mea.

Una din motivele principale pentru care am ales sa incercam aceasta serie, cumparand prima carte, si apoi, fiind multumiti, si pe cea de-a doua - este faptul ca seria de gaseste de cumparat pe bookdepository, deci e mult mai simplu asa, cu transport gratuit la noi acasa.

Cartea 1 a fost mai mult un review pentru I., sa se obisnuiasca cu formatul cartii, stilul de lucru. Se axeaza pe citirea si scrierea cuvintelor simple de 3 litere. Si cartea a 2-a I. o parcurge usor (cuvintele din 4 litere), urmeaza sa le iau si pe urmatoarele, mai mult sa fiu eu cu sufletul impacat ca am trecut prin toate, chiar daca poate nu are neaparata nevoie de ele. De fapt, probabil ca era mai bine sa incepem direct de la volumul 3, insa am hotarat sa le luam pe rand.

Atasez cateva poze din Explode the Code 2 - in stilul asta este si Explode the Code 1, doar ca se refera la cuvintele din 3 litere.




Daca v-am facut curiosi si credeti ca vor fi de folos aceste carti, puteti gasi mai multe review-uri pe amazon si pe bloguri de homeschooling americane.
Am aflat ca exista si o varianta de Explode the Code online, pentru cine este interesat si o gaseste mai de folos.

(5 ani si 9 luni)

1 comment:

  1. With the use of digital payment options, you can make sure that your payments are made on time. It also saves time and effort, making it easier for you to manage your finances. SSGC Bill Payment Some other reasons why people prefer paying bills online include safety while others argue that it is more convenient to use digital transactions.

    ReplyDelete